Vállalatirányítási rendszerek, ERP rendszerek blog , Ingyenes programok, cikkek.

Facebook

Vallatiranyítas Ingyen Ugyvitel 3

Vállalatirányítási rendszerek hazánkban - Octopus 8

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

ERP rendszerek hazánkban:

Konkrét felsorolást, meghatározást nem igazán lehet erre adni, hiszen, a piac folyamatosan mozog, fejlődik, a felhozatal napról-napra változik.

A hazánkban elérhető vállalatirányítási rendszerekről általánosságban:

Nézzük meg közelebbről ezt a témát:

  • Viszonylag egyszerű, elsősorban magyar piacra szánt ERP rendszerek, magyar fejlesztői háttérrel,
  • Közepes kategóriájú rendszerek, nemzetközi piacon is elérhető vállalatirányítási rendszerek, főleg külföldi fejlesztői háttérrel,
  • Nagy ERP rendszerek, melyek hazai és nemzetközi piacon is számottevőek, magyarországi képviselettel, megfelelő támogatással rendelkeznek.

A fenti csoport tagjaira egyöntetűen jellemző a magyar fejlesztői háttér megléte. Továbbá lényeges szempontként értékelhetjük, hogy ügyviteli teendők elvégzése tekintetében mindhárom csoport-tagnak létezik nemzetközi és magyar ügyviteli modulja. Azonban, műszaki és egyéb termelésirányítási modulokat vizsgálva, a különbségek szépen jönnek elő. Az úgynevezett „Nagy” rendszereknél értelemszerűen, szélesebb-tágabb modul rendszerek nyújtanak megfelelő asszisztenciát. Az „ok”, a szélesebb ügyfélbázis megléte mindenekelőtt.

A közepes rendszereknél a fentiek kissé korlátozottabbak már, míg a hazai vállalatirányítási rendszereknél kifejezetten, a speciális ügyfélbázis határozza meg a modulok milyenségét.

Most az Octopus 8 névre hallgató vállalatirányítási rendszert nézzük meg kicsit közelebbről, természetesen a teljesség igénye nélkül.

Lényeges tudnivalók az Octopus 8 rendszeréről:

Az Octopus 8, egy, meglehetően egyszerű ügyviteli megoldás. Általános és szektor független vállalatirányítási rendszer. Azt mindenképpen tudnunk kell róla, hogy 100 % Magyar Termék! A rendszert 1998 óta folyamatosan fejlesztik, tökéletesítik, immár a harmadik generációt értékesítik. Az Octopus 8, a vállalkozások alapfolyamataitól kezdve egészen a mérlegelszámolásig kíséri, támogatja munkánkat. A rendszer maga moduláris felépítésű.

Az Octopus 8 vállalatirányítási rendszer egy úgynevezett alaprendszeren, alapmodulon fut.

Az alapmodul rendszer tartalmazza a teljes programleíró adatbázist, az adott helyileg aktuális speciális eszközöket, a jogosultsági rendszert, a külső adatkapcsolati helyeket.

Felhasználó vélemények alapján is az Octopus 8 ERP legnagyobb előnye annak egységessége.

Tehát, ha valamennyi ügyfélnél azonos alapmodulon dolgozó Octopus 8 verzió fut, a folyamatos fejlesztések eredményeképpen, például egy szolgáltatói (pénzügyi) fejlesztés, verzióváltás után megjelenhet egyéb cégeknél is. Ezt a szakmai zsargon „intelligencia konzerv” néven emlegeti, hiszen a programban sok jó szakember, sok jó ötlettel „egyben van”. Azonban szükséges lehet a minél tökéletesebb felhasználói igény kielégítése miatt, az alapbeállításokon túlmutató beállítások megfelelő kezelésére, követésére is. Ilyenek lehetnek például különböző képernyő mezők átnevezése, esetleges letiltása és így tovább. Ezeket a speciális beállításokat, a felhasználónál, az alaprendszeren keresztül lehet elvégezni, az adott viszonyokhoz igazítva.

Összegezve tehát: Az Octopus 8 moduljai között megtalálhatjuk a legáltalánosabb értékesítési és számviteli funkciókat, egyedi igények szerint EDI kezelés, elektronikus számlák, aláírás funkciók, RMA garanciális ügyintézés is választható.

Még egy extra tulajdonságról:

A mai kor kereskedőinek/értékesítőinek elengedhetetlen feladata, hogy forgalmazott termékeit, szolgáltatásait az interneten is elérhetővé tudják tenni, ezzel népszerűsítve azokat. Kimondottan vásárlói igény, hogy az aktuális termékeket mindenki meg tudja nézni, tulajdonságaival meg tudjon ismerkedni közelebbről, választás esetén meg tudja rendelni:

Extraként van jelen az Octopus 8 vállalatirányítási rendszerében a beépített és valósidejű webáuház lehetősége is.

Keresés